< Înapoi

Înscrie-te să povestești despre experiențele tale în legătură cu problemele prioritizate de comunitate!

Completează formularul, până pe 23 mai, și vino să le povestești membrilor din echipele formate despre ce-ai experimentat și ce ți-ai dori în legătură cu una dintre următoarele 7 probleme prioritizate de #ieșeniiimplicați:

A trecut aproape o lună de când anunțam că am intrat în etapa de soluționare a problemelor prioritizate de ieșeni. În acest timp, am reușit să formăm echipele multidisciplinare care vor lucra la dezvoltarea primelor 7 soluții colaborative centrate pe nevoile cetățenilor, iar acum, vrem să aflăm experiența ta în legătură cu problema care te afectează.

Completează formularul, până pe 23 mai, și vino să le povestești membrilor din echipele formate despre ce-ai experimentat și ce ți-ai dori în legătură cu una dintre următoarele 7 probleme prioritizate de #ieșeniiimplicați:

  1. Spații Publice - Insuficiente spații amenajate pentru recreere
  2. Mobilitate - Bicicliștii din Iași nu se simt în siguranță și încurajați să traverseze orașul cu bicicleta
  3. Educație - Prin programa școlară actuală, elevii nu dobândesc abilități suficiente pentru provocările vieții reale
  4. Sănătate și Mediu - Grad ridicat de poluare a aerului
  5. Bună Guvernare - Birocrația excesivă în interacțiunea cu Primăria Iași și instituțiile subordonate
  6. Ordine și Siguranță Publică - Unii ieșeni nu se simt în siguranță în raport cu modul în care autoritățile locale își fac simțită prezența
  7. Cultură - Valorificarea insuficientă a clădirilor de patrimoniu și a spațiilor istorice din zona centrală


Reamintim că pe platforma Soluții Colaborative au fost înregistrate 566 de probleme cu care ieșenii se confruntă în 7 domenii strategice privind calitatea vieții în Iași. Toate problemele înregistrate au fost analizate atent și grupate în teme mari, apoi supuse votului public. Finalul etapei de prioritizare ne-a ajutat să aflăm care sunt cele 7 probleme care au nevoie de soluționare cât mai eficientă.


Despre startul etapei de soluționare

Pentru fiecare domeniu au fost identificate organizații mentor/mentori care, voluntar, vor facilita procesul de soluționare pentru cele 7 probleme prioritizate de comunitate.

Ulterior, împreună cu mentorii (2-4 pentru fiecare domeniu), am organizat un maraton de discuții cu aprox. 100 de ieșeni care și-au dorit să facă parte din echipele multidisciplinare.


Iată cum arată, în cifre, echipele fiecărui domeniu


Etapa de soluționare începe să prindă contur.
Fiecare echipă formată a avut cel puțin o întâlnire în formulă completă, iar cei care s-au văzut de două ori, au pregătit deja un ghid de interviu semi-structurat pentru aprofundarea problemelor pentru care vor căuta soluții. Acestea fiind spuse, echipele sunt pregătite să dea startul cercetării. Iar aici, avem nevoie de cunoștințele și experiențele tale.

Pentru a identifica cele mai bune soluții pentru cele 7 problemele care-i afectează pe ieșeni, în următoarele săptămâni, echipele de lucru vor efectua o cercetare calitativă și una cantitativă.

Cercetarea calitativă va fi făcută prin interviuri semi-structurate cu 3 categorii de public:

  • cetățeni afectați de problemă
  • experți
  • autorități publice.

Interviurile vor fi de max. 60 de minute și vor fi realizate de 2 membri ai echipelor multidisciplinare.


Așadar:

  • dacă te-ai confruntat recent cu una dintre cele 7 probleme prioritizate mai sus, ai o experiență negativă sau pozitivă pe care ai vrea să o împărtășești cu echipa care se ocupă de soluționare, completează formularul cât se poate de curând.
  • dacă ești un expert și ai vaste cunoștințe într-unul dintre domeniile din care provin cele 7 probleme, completează formularul și pregătește-te să vorbești cu membrii echipelor disciplinare, pentru a-i ajuta să înțeleagă mult mai bine problema.

Pe măsura înscrierii, răspunsurile tale vor ajunge la echipă, iar în funcție de timpul tău disponibil, vei fi contactat pentru a primi mai multe indicații legate de interviu.


De ce merită să contribui în această etapă a soluționării?

  • Vei putea oferi informații valoroase membrilor echipei și-i ajuți, așadar, să gândească cea mai bună soluție care să rezolve problema cu care te confrunți.
  • Vei ajuta, prin discuțiile de 60 de minute, la o înțelegere profundă a situațiilor cu care tu și comunitatea vă confruntați, și care, poate trec neobservate.
  • Vei fi parte din primul proiect care își dorește să pună împreună resurse și cunoaștere din comunitate pentru a construi soluții care pun în centru nevoile reale ale ieșenilor.


Hai să construim împreună soluțiile colaborative!
Pentru un Iași în care să ne placă mai mult să trăim!


Apasă aici pentru a te înscrie:



^ De la început